Працівника прокуратури, який сприяв звільненню Лозінського, взяли під варту

Вівторок, 30 вересня 2014, 16:25

Працівника прокуратури, який сприяв звільненню від покарання екс-депутата Віктора Лозінського взято під варту.

Про це повідомив на брифінгу у вівторок генеральний прокурор Віталій Ярема.

Він нагадав, що йдеться про одного з працівників прокуратури в Київської області

"За клопотанням військової прокуратури даному працівнику, який своєю бездіяльністю сприяв у встановленні суддею неправосудного рішення щодо звільнення від покарання екс-депутата Лозінського обрано міру запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою два дні тому. Зараз він перебуває у слідчому ізоляторі", - сказав Ярема.

Генпрокурор також додав, що прокуратура розслідує 7 проваджень щодо отримання хабарів своїми працівниками.

Загалом, за його словами, в рамках реформування органів прокуратури за останні три місяці скасовано понад 1700 посад, замінено 10 обласних прокурорів, 36 їхніх заступників, а також низка прокурорів районних масштабів.

Він також додав, що має велику кількість заяв працівників прокуратури, які бажають захищати країну.

На виконання цих заяв, створено батальйон, що складається з працівників прокуратури, який зараз проходить військове злагодження на одній з баз у Дніпропетровські області.

Як відомо, 16 червня 2009 року на території мисливських угідь Лозінський застрелив мешканця Кіровоградської області Валерія Олійника нібито за вторгнення в його володіння.

Це сталося у присутності друзів тоді ще народного депутата Лозінського – тодішнього прокурора Голованівського району Кіровоградської області Євгена Горбенка і тодішнього начальника Голованівського райвідділу міліції Михайла Ковальського.

У квітні 2011 року Дніпровський районний суд Києва засудив екс-депутата до 15 років позбавлення волі (починаючи з березня 2010 року) за вбивство Олійника.

Навесні 2012 року Апеляційний суд Києва пом'якшив вирок Лозінському, призначивши йому нове покарання у вигляді 14 років позбавлення волі.

Згодом Вищий спеціалізований суд з цивільних і кримінальних справах пом'якшив вирок Лозінському, скоротивши термін позбавлення волі до 10 років.

11 червня 2014 року стало відомо, що Лозінський достроково вийшов із в'язниці "за станом здоров'я".

Апеляційний суд Київської області однак залишив екс-нардепа в ув'язненні.

Пенітенціарна служба наприкінці вересня скасувала рішення про переведення екс-депутата Верховної Ради Віктора Лозінського на ділянку соціальної реабілітації в Бориспільській виправній колонії №119 (Київська область).

Українська правда

"Українська правда" в Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування