Україна зробила все для набрання чинності Угоди про асоціацію з ЄС - МЗС

Вівторок, 30 вересня 2014, 16:32

Україна передала ратифікаційну грамоту Угоди про асоціацію до Ради ЄС.

Про це у вівторок на брифінгу в Києві заявив директор департаменту інформаційної політики МЗС Євген Перебийніс, повідомляє Інтерфакс-Україна.

"Українська сторона передала в депозитарій Генерального секретаріату ради ЄС ратифікаційну грамоту Угоди про асоціацію", - сказав він.

"Таким чином, Україна завершила всі внутрішні державні процедури для набрання чинності Угодою", - заявив Перебийніс.

Перебийніс нагадав, що 29 вересня Рада ЄС прийняла рішення стосовно обсягів тимчасового застосування Угоди про асоціацію та відстрочки до кінця 2015 року застосування Угоди в частині зони вільної торгівлі.

Як зазначив дипломат, це повністю відповідає тристороннім міністерським домовленостям між Україною, ЄС і Росією від 12 вересня.

"Це відкриває шлях до початку тимчасового застосування Угоди про асоціацію з 1 листопада поточного року, практично в повному обсязі, крім розділу 4, а саме зони вільної торгівлі", - пояснив Перебийніс.

Він перерахував розділи Угоди про асоціацію, які почнуть застосовуватися з 1 листопада поточного року: "Зокрема такі розділи, як: "Політичний діалог та реформи","Політична асоціація", "Співпраця та конвергенція у сфері закордонних справ і політики безпеки", розділ "Юстиція, свобода та безпека", розділ "Економічний і галузеве співробітництво", фінансове співробітництво, розділ "Інституційні, загальні та прикінцеві положення".

Як повідомлялося, раніше Перебийніс заявив, що Росія вимагає підписати окремий документ про перенесення набуття чинності зони вільної торгівлі між Україною і Євросоюзом.

Однак, за словами Перебийніс, Україна не буде цього робити.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування