Ярема скаржиться, що апеляційний суд випускає злочинців

Вівторок, 30 вересня 2014, 16:38

У Генпрокуратурі занепокоєні постійними рішеннями апеляційного суду щодо зменшення суми застави для злочинців, в наслідок чого вони виходять на волю.

Про це розповів генпрокурор Віталій Ярема на прес-конференції у вівторок.

Він нагадав, що за останній час відповідні рішення були винесені щодо голови наглядової ради "Брокбізнесбанку" Сергія Курченка Дениса Бугая, "громадянина Ткаченка на прізвисько "Слон", який вчинив розбій щодо журналіста "5 каналу" в центрі Києва і підозрюється у вчиненні інших злочинів насильницького характеру", а також групи інших осіб, що підозрюються у вчинені пограбувань та фінансових розкрадань.

"Сьогодні на стадії досудового слідства суд втрутився і зняв арешт з великої кількості підприємств, скасував проведення обшуків і таким чином не дав провести слідство по багатомільйонних зловживаннях", - розповів Ярема.

"З апеляційного суду надійшов запит щодо витребування матеріалів справи по екс-заступнику голови НБУ Борису Приходьку, який зараз перебуває під вартою. І ми, чесно кажучи, хвилюємось, що ця людина може вийти на волю завдяки зменшенню суми застави", - додав він.

Генпрокурор закликав журналістів "також проконтролювати цей процес".

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування