Моніторити режим дотримання вогню в зоні АТО почнуть 1 жовтня - РНБО

Вівторок, 30 вересня 2014, 21:19

Моніторингові групи з дотримання режиму припинення вогню в зоні АТО в складі українських і російських військовослужбовців, а також представників ОБСЄ розпочнуть роботу 1 жовтня.

Про це в ефірі телеканалу "Україна" повідомив спікер інформаційно-аналітичного центру Ради національної безпеки й оборони Андрій Лисенко.

"Переговірні групи й власне групи спостерігачів ще не виходили на місце подій, і тільки із завтрашнього ранку вони розпочнуть роботу", - повідомив Лисенко.

З його слів, у цих групах будуть працювати по 6 військовослужбовців від України й Росії й 2-3 представники від ОБСЄ.

"Ці групи будуть проводити моніторинг шляхом патрулювання уздовж лінії розмежування з боку терористів і з боку української армії", - додав він.

Інформація про порушення режиму припинення вогню й про роботу групи буде надаватися в головний офіс ОБСЄ, Генеральний штаб Збройних сил України й Генштаб ЗС Росії.

РНБО сподівається, що після початку роботи цих груп терористи припинять обстріли й розпочнуть відвід важкої техніку на 15-км рубіж від лінії бойових дій.

Як відомо, 26 вересня розпочала діяльність робоча група спільного центру з контролю й координації питань щодо припинення вогню й поетапної стабілізації лінії розмежування сторін на Сході України.

Українські новини

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News