США вимагають від Росії негайно вивести війська з України

Вівторок, 30 вересня 2014, 23:24

Офіційний Вашингтон висловив стурбованість у зв'язку з нехтуванням з боку Росії та проросійських сепаратистів домовленостей Мінської мирної угоди та закликав їх негайно припинити атаки на позиції українських сил АТО.

Про це заявила у вівторок під час брифінгу в Вашингтоні речник Державного департаменту США Джен Псакі, повідомляє Укрінформ.

"Ми дуже занепокоєні збільшенням інтенсивності насильства на сході України. Російські війська та озброєння все ще залишаються на території України, і російсько-український кордон досі не захищений", - зауважила представник держдепу.

Вона підкреслила, що з моменту досягнення режиму припинення вогню 5 вересня атаки на українські позиції не послаблюються, у тому числі в районі Донецького аеропорту та міста Попасна Луганської області.

 "Вбито й поранено велику кількість українських військовослужбовців і цивільних, знищені важливі об'єкти інфраструктури", - констатувала речник зовнішньополітичного відомства США.

У цьому зв'язку вона зазначила: "Ми закликаємо Росію і сепаратистів, яких вона підтримує негайно припинити ці атаки. Ми також закликаємо Росію відвести всі її війська та озброєння з території України".

Представник держдепартаменту також згадала про спостерігачів ОБСЄ, які намагаються надати підтримку у виконанні Мінської угоди від 5 вересня та меморандуму, підписаного сторонами в білоруській столиці в ніч проти 20 вересня.

"Росія має дозволити їм виконати цю роботу", - наголосила вона.

Речник Державного департаменту США підкреслила, що Україна "продовжує виконувати угоду про припинення вогню та дотримується мирного рішенню конфлікту". Тож зараз, акцентувала вона, час для російської влади і сепаратистів, яких вона підтримує, "негайно виконати зобов'язання" відповідно до угод, досягнутих у Мінську.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...