Суд арештував комбата "Прикарпаття"

Четвер, 4 вересня 2014, 12:12

Суд за поданням Військової прокуратури Південного регіону арештував командира батальйону "Прикарпаття" Віталія Комара за підозрою у дезертирстві.

Про це повідомляє прес-служба Генпрокуратури.

"За клопотанням слідчого військової прокуратури Південного регіону суд застосував до підозрюваного запобіжний захід у вигляді тримання під вартою строком на два місяці", – сказано у повідомленні.

Йому оголошено підозру про вчинення кримінальних правопорушень, передбачених ч. 3 ст. 409 (відмова від несення обов’язків військової служби у бойовій обстановці), ч. 1 ст. 426 (бездіяльність військової влади) та ч. 2 ст. 402 (непокора) Кримінального кодексу.

26 серпня більш як 300 військовослужбовців відмовилися від несення військової служби під Іловайськом у бойовій обстановці, покинули бойові позиції та відбули до місця постійної дислокації в Делятині Івано-Франківської області.

За словами бійців, у них більше не було можливості і техніки для продовження служби.

Як відомо, раніше Івано-Франківська облдержадміністрація продемонструвала лист від РНБО, згідно з яким рішення про відведення батальйону на місце дислокації було прийняте начальником Генштабу, а отже мова не йде про дезертирство.

У середу Комар заявив, що у прокуратурі його намагалися змусити підписати документ, згідно з яким батальйон мав 14 БТРів, але вони були знищені під час бойових дій. За словами представників батальйону, у них взагалі не було важкої техніки – лише шкільні автобуси, на яких вони вивозили полонених з зони бойових дій.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування