Порошенко допускає рішення про двостороннє припинення вогню

Четвер, 4 вересня 2014, 16:01

Президент Петро Порошенко допускає рішення про двостороннє припинення вогню в разі досягнення контактною групою згоди щодо мирного плану.

Про це він сказав у Ньюпорті за підсумками зустрічі з п'ятіркою світових лідерів, повідомляє коресппондент "Європейської правди".

"В п’ятницю о 14 має бути відбутися засідання трьохсторонньої контактної групи, на якій має бути підписано документ, який передбачає етапність запровадження мирного плану. І першим елементом в ньому буде припинення вогню", - сказав Порошенко.

"Якщо зустріч буде підтверджено, якщо вона відбудеться, я дам доручення керівництву генерального штабу про двостороннє припинення вогню і ми сподіваємося, що імплементація мирного плану буде започаткована вже завтра (5 вересня -ред)", - зазначив Порошенко.

Президент наголосив, що з лідерами провідних країн НАТО було погоджено, що в разі зриву переговорів може бути запущений інший варіант, назвавши його "рішучими діями"

"Якщо цього не відбудеться, то (імовірність) наших рішучих дій щодо деескалації конфлікту є дуже високою. Але ми прагнемо миру", - додав президент.

Інші деталі плану, яки може бути ухвалено в п’ятницю, президент не повідомив.

У свою чергу представники так званої "ДНР" заявили в інтерв'ю російському "Інтерфаксу" готові обговорювати поетапний мирний план у Мінську.

Перший віце-прем'єр "ДНР" Андрій Пургін заявив, що керівництво самопроголошеної "Донецької народної республіки" розгляне можливість обговорення поетапного мирного плану, якщо такий буде запропоновано під час засідання контактної групи в Мінську в п'ятницю.

"Ми готові обговорювати порядок денний, які питання розглядатимуться, зокрема, розглянемо і питання прийняття поетапного мирного плану, якщо такий буде заявлено. Проте наразі мені про цей план нічого невідомо", - заявив Пургін.

При цьому, відповідаючи на запитання про готовність припинити вогонь у відповідь на одностороннє припинення вогню українськими військами, Пургін сказав:

"Подивимося, як вони дотримуватимуться свого припинення вогню. Якщо дійсно вогонь припиниться з їхнього боку, можливо, і ми припинимо вогонь".

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...