Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Порошенко: обмін заручниками може відбутися в суботу

П'ятниця, 5 вересня 2014, 17:59

Президент Петро Порошенко зазначив, що обмін заручниками може відбутися в суботу.

Про це він сказав у Ньюпорті, де триває саміт НАТО, передає кореспондент "Європейської правди".

"Дуже важливо, щоби це перемир’я тривало довго, це дасть нам можливість продовжити політичний діалог, який принесе мир та стабільність в Донбас", - сказав Порошенко.

"Ми очікуємо, що найближчим часом будуть звільнені заручники. Найбільш можливо, що це відбудеться завтра", - сказав президент.

"Ми готові забезпечити значні кроки, які включатимуть децентралізацію влади, особливий статус окремих регіонів Донецької та Луганської областей щодо ї економічної свободи, гарантію вільного використанні будь-яких мов на цій території, а також культурних традицій", - сказав Порошенко.

Порошенко зазначив, що "дуже задоволений результатами саміту і дуже задоволений, що (домовленість про) перемир’я досягнуто саме під час саміту".

"Я можу також підтвердити, що це перемир’я ґрунтується на домовленостях, які було досягнуто під час моєї телефонної розмови с президентом Путіним, і це є важливим з огляду (гарантій) того, що це перемир’я триватиме довго. Тепер це – наша спільна (з Путіним) відповідальність", - наголосив президент.

"Я може запевнити, що з українського боку ми зробимо все можливе, щоби зберегти мир та стабільність у східній частині України. Також хочу запевнити, що це перемир'я досягнуто на засадах мого мирного плану, тобто на засадах поваги до суверенітету та цілісності України", - зазначив Порошенко.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування