Міноборони розпродає зброю, яка мала направлятися в зону АТО - ЗМІ

Субота, 6 вересня 2014, 13:05

Міністерство оборони України через численних посередників організувало на внутрішньому ринку розпродаж озброєння і бойової техніки - автоматів, безпілотників, вертольотів, гранатометів, ракет.

Про це пише ZN.UA.

За даною схемою, згідно зі звітом МО про реалізацію військового майна за перше півріччя, відомство "наторгував" майже 84 млн грн.

З цієї суми підприємства-посередники, уповноважені урядом, "зрубали" понад 17 млн ​​грн на "організації продажу" цього майна, а ще майже 3,5 млн грн - в якості комісійної винагороди.

"Необхідно назвати "героїв", які особливо відзначилися у розпродажі військового майна: за даними на I півріччя, тільки в 2014 р державною фірмою "Укрінмаш" на внутрішньому ринку було продано 35 900 автоматів АКМ (калібр 7,62 мм), 1237 гранатометів РПГ-7В, майже п'ять тисяч авіаційних ракет, 60 протитанкових ракетних комплексів "Фагот",- зазначає видання.

Ще одне державне підприємство "Промоборонекспорт" продало на внутрішньому ринку десять БТР-70, підприємство "Спецтехноекспорт" - 23 безпілотника "Рейс". Кому "пішли" 10 тисяч касок і два вертольоти Мі-8? Перелік продавців і "товарів" досить довгий.

Всі перераховані Міноборони кошти надходять до спецфонду, з якого знову ж фінансуються програми оборонного відомства, у тому числі й ті, які передбачають матеріально-технічне забезпечення армії.

Фото Світлани Зварич
 
 

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування