РНБО: У терористів - більше 200 заручників

Субота, 6 вересня 2014, 14:29

Точної інформації про кількість заручників, яких утримують бойовики, немає, так само як і зниклих безвісти, але кількість заручників точно перевищує 200 осіб.

Про це на брифінгу заявив речник інформаційно-аналітичного центру РНБО Андрій Лисенко.

"Ми не маємо точних відомостей про тих, хто перебуває в заручниках. Єдине, що можна сказати - це понад 200 осіб", - зазначив Лисенко.

Також він нагадав, що на базі СБУ створено міжвідомчий центр допомоги громадянам у питанні звільнення полонених, заручників і зниклих безвсти.

За даними Лисенка, до центру вже звернулися понад 30 родичів учасників АТО, які пропали безвісти та перебувають у полоні.

Як відомо, 3 вересня президент РФ Володимир Путін оголосив план дій з врегулювання ситуації в Україні з 7 пунктів, який узгодив з президентом України Петром Порошенко.

5 вересня у Мінську відбулися переговори за участю другого президента України Леоніда Кучми, посла Росії в Україні Михайла Зурабова, спецпредставника ОБСЄ Хайді Тальявіні, лідерів бойовиків "ДНР" Олександра Захарченка та Андрія Пургіна, а також голови "ЛНР" Ігоря Плотницького.

За підсумками зустрічі між представниками України, "ДНР" і "ЛНР" за участю ОБСЄ було підписано протокол про припинення з 18:00 п'ятниці вогню на Донбасі.

Президент Петро Порошенко заявив, що обмін заручниками може відбутися в суботу, 6 вересня.

"Дуже важливо, щоби це перемир’я тривало довго, це дасть нам можливість продовжити політичний діалог, який принесе мир та стабільність в Донбас. Ми очікуємо, що найближчим часом будуть звільнені заручники. Найбільш можливо, що це відбудеться завтра", - сказав президент.

Українська правда 

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування