Міненерговугілля звинуватило WOG Єремеєва в шахрайстві - ЗМІ

Вівторок, 9 вересня 2014, 14:17

Компанія "ВОГ Трейдинг" депутатів Ігоря Єремеєва і Степана Івахіва намагається відсудити у держави 88,2 млн гривень за втрачені в Криму нафтопродукти.

Про це пише "ЛігаБізнесІнформ".

Як пише видання, міністерство палива та енергетики платити гроші не планує і звинувачує ВОГ Трейдинг в шахрайстві.

"Після анексії Криму у власність Росії незаконно перейшло безліч українських держпідприємств. Серед них - державне Феодосійське підприємство із забезпечення нафтопродуктами (ФПЗНП), яке володіє морською нафтоперевалкою у Феодосії", - йдеться в матеріалі.

Проектні потужності підприємства дозволяли перевалювати більше 10 млн тонн вантажів рік, цей термінал є одним з ключових при забезпеченні Україною імпортним паливом.

За даними Міненерговугілля, минулого року через перевалку було поставлено 570 000 тонн бензину і близько 460 000 тонн дизпалива.

В останні два роки перед анексією Криму найбільшими клієнтами перевалки виступали структури групи "ВЕТЕК" Сергія Курченко, "Ромпетрол Україна", російський "Лукойл", а також WOG.

Наприкінці березня кримська влада націоналізувала Феодосійську перевалку. У відповідь на це Міненерговугілля замість ФПОНП створило держпідприємство по забезпеченню нафтопродуктами (Понпеї) з пропискою в Києві, передавши на баланс потужності перевалки.

"Але той момент в резервуарах підприємства знаходилося до 40 000 тонн нафтопродуктів, які належать українським компаніям, - розповів виданню керівник одного з нафтотрейдерів, які працювали в Криму. - Всі, або майже всі, ці обсяги були продані в Криму, оскільки на півострові тоді почався дефіцит нафтопродуктів, а з Росії поставки ще не були налагоджені".

"ВОГ Трейдинг" виявилася однією з компаній, паливо яких було на Феодосійській перевалці на момент її націоналізації. В резервуарах перебувало 2 600 тонни бензину і 16 600 тонн дизпалива, що належать цій компанії. Обсяги зберігалися за договором, підписаним ще в листопаді 2013 року.

Прес-служба групи WOG повідомила, що після націоналізації Феодосійського підприємства компанія не змогла реалізувати це паливо. У зв'язку з цим у квітні "ВОГ Трейдинг" звернулася до госпсуду Рівненської області з позовом до "Понпеї" з вимогою відшкодувати їй збитки від втрати нафтопродуктів.

"Ми передали підприємству по забезпеченню нафтопродуктами на зберігання нафтопродукт, який вони нам не повернули, - йдеться в повідомленні WOG. - Цілком логічно, що ми були змушені звернутися до суду, щоб повернути власне майно".

18 червня суд першої інстанції стягнув з держпідприємства 88,2 млн гривень на користь "ВОГ".

Як пише видання, на цьому історія не закінчується.

5 вересня Міненерговугілля поширило заяву, в якій звинуватило посадових осіб "ВОГ Трейдинг" в махінаціях і підробці документів.

Міністерство стверджує, що дізналося про розгляд позову тільки на стадії апеляції, оскільки підсудність розгляду справи була змінена у зв'язку з підписанням договору поруки між "ВОГ Трейдинг" і маловідомої ТОВ Кіойл (Рівненська область).

Ця компанія за даними Єдиного реєстру юридичних осіб вже перебуває в стадії банкрутства.

Міністерство вважає, що насправді "ВОГ Трейдинг" змогла продати нафтопродукти, які перебували на Феодосійській перевалці, після чого підробило документи для стягнення з держави неіснуючого боргу.

Міністерство також зазначає, що заправки "ВОГ Трейдинг" успішно працюють в окупованому Криму.

"Тому, всі залишки нафтопродуктів, які були передані на зберігання "Понпеї", успішно вивезені "ВОГ Трейдинг" і надалі використовуються для збагачення посадових осіб компанії", - йдеться в повідомленні відомства.

WOG цю заяву спростовує.

"Компанії WOG - ні "ВОГ Рітейл", ні "ВОГ Трейдинг" - не здійснює реалізацію нафтопродуктів в Криму", - повідомила прес-служба компанії.

Економічна правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News