Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

МЗС Італії пояснило відстрочку санкцій та анонсував військову допомогу Україні

Вівторок, 9 вересня 2014, 16:44

Країни-члени Євросоюзу ухвалили рішення відкласти офіційну публікацію нового пакету санкцій щодо Росії для того, щоб сприяти подальшій реалізації угоди про припинення вогню в Україні.

Про це в ході виступу перед італійським параметром заявила глава МЗС Італії Федеріка Могеріні, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

"Є задоволення від того, що вперше домовленість про припинення вогню дотримується впродовж деякого часу. Це не означає, що в Україну прийшов мир, але очевидно, що є необхідність дати певний імпульс для повної реалізації плану. Саме з цієї причини введення нового пакета санкцій було відкладено", – сказала вона.

Торкаючись теми можливої ​​участі Італії в наданні військової допомоги Україні, Могеріні підтвердила, що "в цілому такий намір у Риму є", однак відповідне питання має бути представлене для обговорення в парламенті.

Як відомо, напередодні ЄС прийняв новий пакет економічних санкцій проти Росії, однак відклав введення їх в дію. Зокрема, проти введення санкцій виступили Фінляндія та Італія.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування