У Татарстані судять голову Міллі Меджлісу за підтримку кримських татар

Середа, 1 жовтня 2014, 11:35

1 жовтня в Татарстані відбудеться суд над головою Міллі Меджлісу татарського народу Фаузі Байрамової.

Її судять за низку статей у соцмережах, у тому числі на підтримку кримськотатарського народу й України, повідомляє "Крим. Реалії" з посиланням на повідомлення Байрамової у Facebook.

"Очікується останнє слово підсудної та вирок", - сказано в повідомленні.

Там також зазначено, що Фаузія Байрамова звинувачується за 282 ст.ч.1, за "екстремізм". Державний обвинувач просив для неї позбавлення волі на 1 рік умовно.

У звинувачувальному висновку сказано: "Байрамова, будучи Головою Міллі Меджлісу татарського народу, усвідомлюючи громадську небезпеку своїх дій, передбачаючи настання суспільно-небезпечних наслідків і бажаючи цього, скоїла злочин проти засад конституційного ладу і безпеки держави - дії, спрямовані на збурення ненависті і ворожнечі, а також на приниження гідності людини та групи осіб за ознаками національності".

Зокрема, Байрамова звинувачується за статті у Фейсбуці під назвою "Звірі і жертви", за захист постраждалих від катувань мусульман і за заяву Міллі Меджлісу татарського народу "Про ситуацію в Криму та в Україні", за підтримку кримських татар і України.
 
Фаузія Байрамова - татарська письменниця, видатний громадський діяч, правозахисниця, кандидат історичних наук, голова партії "Іттифак", одна з лідерів татарського національного руху і політичної опозиції в Татарстані.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування