Льовочкіна застопорила "люстрацію" в ПАРЄ, закон представить Ківалов

Середа, 1 жовтня 2014, 13:15

Члени Моніторингового комітету ПАРЄ направили текст закону України "Про очищення влади" для аналізу та висновків у Венеціанську комісію.

Таке рішення було ухвалено одностайно, повідомляє Ukranews із посиланням на "Українські новини".

"Моніторинговий комітет відправляє закони до Венеціанської комісії, коли є обгрунтовані побоювання, що він призведе до порушень прав людини", - каже джерело у керівництві комісії.

Співрозмовник додає: експерти комітету стверджують, що у випадку з законом про люстрацію такі порушення очевидні.

"Це – винятковий механізм, який рідко використовується моніторинговим комітетом ПАРЄ. І це означає, що у європейських структур є велика стурбованість змістом закону про люстрацію", - каже екс-член Венеціанської комісії Марина Ставнійчук.

Прес-секретар "Правого сектора" Борислав Береза повідомляє у Facebook, що закон про очищення влади (про люстрацію) перед Венеціанською комісією буде представляти Сергій Ківалов.

Це при тому, що сам Ківалов мав би підпадати під люстрацію.

Медіа-експерт Вікторія Сюмар вважає, що "люстрацію таки хочуть відтермінувати, тепер з допомогою моніторингового комітету ПАРЄ".

Вона нагадує, що членом Моніторингового комітету від України є Юлія Льовочкіна, рідна сестра екс-голови АП при Вікторі Януковичі Сергія Льовочкіна.

"Саме вона має "спеціальний контакт" з главою комітету-соціалістом, який Партія регіонів "налагоджувала навіть через спеціальну угоду про співпрацю", аби отримати лоббі в Європі. Тепер це лоббі задіяли, аби врятувати брата Льовочкіної та Ко від люстрації", - пише Сюмар у Facebook.

"Але факт відмазування українських корупціонерів європейськими політиками через апеляції до "прав людини" – це не головне. Найголовніше – всі ці експертизи "від Львочкіної та брата" не мають і не можуть відтермінувати закон, оскільки ніяк не впливають на його підписанням президентом Порошенком", - додає вона.

"Сподіваюся, Банкова не буде гратися в ігри Льовочкіна-Тігіпка та інших, усвідомлюючи, що інакше люди проведуть свою, вуличну люстрацію. Там, де не працюють закони для встановлення справедливості, працює суд Лінча", - зазначає Сюмар.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...