ОБСЄ: Українські біженці в Росії починають повертатися додому

Середа, 1 жовтня 2014, 17:48

Спостерігачі ОБСЄ, що знаходяться на прикордонних пунктах "Донецьк" і "Гуково" на російсько-українському кордоні, відзначають збільшення потоку людей, які повертаються в Україну.

Про це йдеться в щотижневому звіті місії, передає ИТАР-ТАСС.

"Як і тиждень раніше, велика частина людей прямує з Росії в Україну. Налагоджено регулярне автобусне сполучення між Луганськом і російськими містами", - зазначають спостерігачі ОБСЄ.

Як говориться в повідомленні, середньодобова кількість перетинів кордону збільшилася з 7801 до 8289 осіб. Загалом за тиждень в Україні повернулися більше 10 тис. осіб, стверджується у звіті.

Спостерігачі ОБСЄ також повідомляють, що "обстановка на обох КПП залишалася спокійною".

Люди, з якими спілкувалися спостерігачі, зазначали також, що "інтенсивність бойових дій та артилерійських обстрілів (в регіоні конфлікту) продовжувала знижуватися".

Ті, хто залишав територію України, розповідав, що "водо-і електропостачання в окремих частинах Луганської області було відновлено".

Пенсіонери скаржилися, що "не отримували пенсійних виплат протягом вже чотирьох місяців і змушені розраховувати лише на допомогу близьких і сусідів", йдеться в звіті.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування