Ківалов не представлятиме закон про люстрацію

Середа, 1 жовтня 2014, 18:09

Сергій Ківалов не представлятиме закон про люстрацію перед Венеціанською комісією.

Про це повідомляє прес-служба політика.

За словами Ківалова, він не зможе представляти цей закон, оскільки сам є членом Венеціанської комісії. Появу подібної новини екс-регіонал пов'язує з початком виборчої піар-кампанії.

"Я не можу брати участі в роботі над експертними висновками за законодавством України. Оскільки, згідно з регламентом Венеціанської комісії, члени комісії не беруть участь у голосуванні за висновки безпосередньо пов'язані з державою, від якої вони призначені або громадянами якої вони є", - сказав Ківалов.

Також, за його словами на сьогодні, закону про люстрацію немає в порядку денному 100-й пленарній сесії Венеціанської комісії

"Що стосується Закону про очищення влади, який за даними ЗМІ був переданий на розгляд до Венеціанської комісії, хочу проінформувати, що поки цього закону немає в проекті порядку денного 100-ої пленарній сесії Венеціанської комісії", - каже Ківалов.

"Станом на сьогодні, повістка містить тільки один" українське "питання - висновок на проект внесення змін до Конституції України, поданий Президентом України 2 липня 2014", додає він.

Як пояснив "Українській правді" юрист Дмитро Котляр, Ківалов, однак, може брати участь в обговоренні цього питання.

Також його не можна відкликати зі складу Венеціанської комісії: згідно з регламентом, це може зробити тільки сама комісія або Ківалов - за власною заявою.

Як відомо, в середу прес-секретар "Правого сектора" Борислав Береза ​​повідомив у Facebook, що закон про очищення влади (про люстрацію) перед Венеціанською комісією представлятиме Сергій Ківалов.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування