Льовочкіна поскаржилася у ПАРЄ на владу і неможливість балотуватись від Криму

Середа, 1 жовтня 2014, 19:39

Член Моніторингового комітету від України та представник офіційної делегації в ПАРЄ Юлія Льовочкіна з трибуни Асамблеї розкритикувала українську владу за відсутність стратегії з повернення Криму та захист його населення.

Про це вона заявила у Страсбурзі, виступаючи під час чергової сесії ПАРЄ, повідомляє Укрінформ.

"Я була обрана від Криму, тепер в мене немає виборчого округу. В України відсутня активна політика захисту, немає ефективної стратегії повернення цієї території до складу України, влада не захищає населення Криму, постраждале кримськотатарське населення", - сказала вона.

Льовочкіна також поскаржилась на те, що Крим не буде представлений у новій Верховній Раді України, хоча й були запропоновані поправки у відповідне законодавство, які, втім, не були прийняті.

На її думку, майбутні парламентські вибори створюють плутанину.

Разом з тим вона висловила сподівання, що вибори повинні відбуватися відповідно до європейських стандартів та без адміністративного ресурсу, а їхні результати повинні бути визнані усіма країнами-членами Ради Європи, включаючи Росію.

Крім того, Льовочкіна висловила стурбованість передвиборчим процесом в Україні, зокрема випадками фізичного впливу та тиску на кандидатів у депутати України.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування