Частина бойовиків заявляють про підписання з Києвом "угоди про лінії розмежування"

П'ятниця, 10 жовтня 2014, 16:53

Бойовики організації "ДНР" заявляють про підписання з Києвом угоди про лінії розмежування. В РНБО цю інформацію не підтверджують.

Про це повідомив один з лідерів бойовиків "ДНР" Олександр Захарченко.

"Вчора ми врешті близько 7 години вечора з українською стороною ми підписали лінію, яка буде вважатися лінією відведення артилерійських систем і танків", - сказав він.

"Завдяки цій лінії ми вчора отримали місто Мар'їнку, Нетайлово, Первомайське разом з Пісками. Отримали два села біля Маріуполя і жодного метру землі не відали і не відступили", - зазначив Захарченко.

Він також сказав, що влада ДНР "організували збір податків готівкою, в такому ж вигляді здійснюється виплата зарплат і пенсій".

Він заявив, що банківська система "ДНР" буде інтегрована з російською банківською системою.

При цьому інший лідер бойовиків з угрупування "ЛНР" Олексій Карякін заявив, що поки є тільки мінські угоди, та інших домовленостей немає.

"За фактом узгодження, ми звичайно, підпишемо, але це саме узгодження, поки підписувати нічого. Поки є тільки те, що в Мінську підписували, але це (угоду про лінії розмежування) обговорюється і зараз уточнюється", - сказав Олексій Карякін.

В свою чергу в РНБО не підтвердили факту будь-яких домовленостей з бойовиками.

"Ми ні про який текст поки не чули і ніякого тексту про розмежування не отримували, і про передислокацію підрозділів, принаймні українських з лінії оборони нам теж поки не відомо", - сказав офіційний представник РНБО Андрій Лисенко.

Українська правда, РИА Новости.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування