Тарута: Я був незручний не тільки Порошенкові, але і Яценюку

Субота, 11 жовтня 2014, 01:16

Колишній глава Донецької ОДА Сергій Тарута вважає, що на своїй посаді був "незручний" не тільки президенту, а й прем'єр-міністру.

Про це він сказав журналістам у п'ятницю.

"Президент, розуміючи, що я буду балотуватися, шукав кандидатуру, прийнятну для тих задач, які він ставить. Моя головна умова - щоб була спадковість команди, щоб ми зараз не втратили те, що було зроблено. Я не сильно хотів бути губернатором, тоді потрібно було рятувати країну", - прокоментував Тарута свою відставку.

Він зізнався, що свого наступника Олександра Кіхтенка знає давно, і розкрив подробиці своєї останньої розмови із ним.

"Сьогодні (Донецькій області) потрібен лікар, тому, що хворий у реанімації. Там потрібен не один хірург, потрібна команда, яка може успішно допомогти тому, хто помирає на операційному столі. Я б хотів, щоб він став хірургом і зберіг ту команду, яка є наразі. Я все йому розповів. У нього достатньо багато з'явилося вражень і сумних роздумів. Ми говорили півтори години", - розповів Тарута.

Водночас він зазначив, що Кіхтенко не схожий на людину, яка "розуміє Донбас".

"Це (йому) ще належить зрозуміти, заглибитися", - зазначив Тарута.

Екс-губернатор зазначив, що поважає рішення президента про його відставку і не хотів би його коментувати.

"Я поважаю це рішення, воно викликане формуванням своєї команди, він має на це право", - зазначив Тарута.

"Я був незручний не тільки Порошенкові, а й Яценюку, який, на жаль, спілкувався зі мною востаннє по телефону в травні місяці. Після цього він ігнорував Донбас. Всі пропозиції щодо антикризових заходів він теж ігнорував. Тому я критикував, не виходячи з особистих відносин, я не міг не говорити правду", - додав він.

Тарута також розкритикував й діяльність місії ОБСЄ.

"Позавчора спілкувався з ОБСЄ, і мені було сумно. Вони не хочуть моніторити, вони бояться, бо стріляють, є провокації і немає ефективності спільної групи", - зазначив він.

"Російські офіцери теж поки не дуже активні. Мене лякає аналогія розвитку подій з Абхазією. Там теж була буферна зона, сторони відійшли на певну відстань. А потім раптом одна сторона, коли інша розслабилася, взяла і зайняла швидко всю буферну зону. Ця аналогія перед очима, і мені не хочеться, щоб ситуація так розвивалася", - додав Тарута.

Українська правда

"Українська правда" в Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування