Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Молдова не впускає до себе підозрілих "зелених чоловічків". Створила спецорган

Неділя, 12 жовтня 2014, 11:56

За останні два місяці молдавські прикордонники не впустили в країну близько 30 "підозрілих осіб".

Факт відмови у в'їзді на територію невизнаної Придністровської республіки "підозрілим особам" був підтверджений радником молдавського президента з питань оборони і національної безпеки Олексієм Барбенягре.

За його словами, є підозри, що особи, які намагалися перетнути кордон Молдавії, є військовослужбовцями. Вони планували в'їхати в країну через міжнародний аеропорт у Кишиневі, в чому їм було відмовлено.

"Вони не виконали умови, необхідні для перебування на території Молдови", - пояснив Барбенягре, при цьому не розкривши деталей, що стосуються національності цих громадян.

Через підвищений ризик Вища рада безпеки Молдови ухвалила рішення створити спеціальний підрозділ, додав Барбенягре.

"Обережно підібрані слова радника президента не можуть, проте, приховати напруженої ситуації в республіці. Місцеві ЗМІ провели власне розслідування і з'ясували, що в ситуації з тими, кому заборонили в'їзд на територію країни, мова йде про російських військовослужбовців", - зазначає видання.

Влада сильно стурбована тим, що кримський і східноукраїнський сценарій буде повторений і в сусідній Молдові.

Віце-прем'єр країни Євген Карпов у своєму виступі також зазначив, що, за його даними, у в'їзді було відмовлено російським військовим, кінцева мета яких - невизнана республіка Придністров'я.

За словами Карпова, вони замовчували справжні причини їхнього візиту. Таких випадків останнім часом стало більше, додав Карпов. 

Німецька хвиля 

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування