В РНБО сказали, коли на Донбасі проведуть розмежувальні лінії

Неділя, 12 жовтня 2014, 14:02

Українські та російські військові з залученням бойовиків ведуть консультації для встановлення режиму припинення вогню на Донбасі.

Про це у ході брифінгу повідомив заступник керівника ІАЦ РНБО Володимир Польовий.

"Зараз на сході України працює спеціальна моніторингова місія ОБСЄ і контактна група для спостереження за режимом припинення вогню і проведення розмежувальної лінії. Зараз відбуваються постійні консультації у складі спільної комісії за участі російських та українських військових", - зазначив він, коментуючи питання про розмежування території та роботу контактної групи в зоні АТО.

Також Польовий зазначив, що до цієї роботи також залучаються представники ДНР та ЛНР.

"Основна мета цих комісій - встановлення режиму припинення вогню. Після цього настане наступний етап - проведення розмежувальних ліній", - додав речник РНБО.

Як відомо, раніше з'явилася інформація про те, що підписано угоду про створення лінії розмежування між Україною і "ДНР". У прес-центрі АТО заявили, що інформація щодо узгодженого розмежування сторін є передчасною та такою, що не відповідає дійсності.

Раніше про підписання подібної угоди повідомляв "очільник" ДНР Олександр Захарченко.

За його словами, згідно з документом українські військові залишають собі кілька міст, серед яких Піски - передмістя Донецька, що знаходиться недалеко від аеропорту, поруч з яким тривають бої.

У свою чергу в РНБО заяву Захарченка спростували.

Українська правда 

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News