Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Ім’я Сенцова внесли у список терористів помилково - адвокат

Понеділок, 13 жовтня 2014, 13:27

Прізвище українського режисера Олега Сенцова потрапило до списку терористів і екстремістів Росфінмоніторингу помилково. 

Про це адвокат режисера Дмитро Дінзе заявив кореспонденту "Центру журналістських розслідувань".

За його словами, Росфінмоніторинг, вносячи прізвище Сенцова до переліку фізичних осіб, у відношенні яких є дані про їхню причетність до екстремістської діяльності або тероризму, говорив, що нібито є якесь рішення суду.

"Напевно вони (Росфінмоніторинг) плутають вирок із постановою про продовження терміну утримання під вартою. Опираючись на постанову про продовження строку не можна говорити, що Сенцов винен у якомусь злочині. Діє презумпція невинуватості й відповідно рішення буде оскаржене", - сказав Дінзе.

"Я подам скаргу в прокуратуру, щоб провели перевірку за цим фактом", - заявив він.

Адвокат також прокоментував інформацію про заборону захисникам Сенцова давати коментарі у справі про підготовку терактів у Криму, яка з'явилася у низці російських ЗМІ. За його словами, йдеться лише про нерозголошення таємниці слідства.

"Йдеться не про заборону коментувати, а визнання законним і обґрунтованим взяття у сторони захисту підписки про нерозголошення даних попереднього розслідування", - поінформував адвокат.

Як повідомлялося, Росфінмоніторинг включив до списку терористів і екстремістів фігурантів кримінальної справи про теракти в Криму, по якій проходять звинувачуваними режисер Олег Сенцов, антифашист Олександр Кольченко, історик Олексій Чирній і юрист Геннадій Афанасьєв.

11 травня співробітники російських правоохоронних органів у Криму затримали українського кінорежисера Сенцова. Йому інкримінують організацію теракту. 

Російська сторона нав'язала Сенцову громадянство Росії й судить за антиросійську діяльність. Сенцову загрожує до 20 років позбавлення волі.

На даний час строк арешту українському режисерові продовжено до 11 січня.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування