Під Києвом нацгвардійці збунтувалися і відправилися до Порошенка. Їх чекають автозаки

Понеділок, 13 жовтня 2014, 16:30

На базі Нацгвардії в Нових Петрівцях під Києвом 350 солдат-строковиків збунтувалися і пішки вирушили в столицю до Адміністрації президента.

Про це повідомляє Zn.ua з посиланням на джерело в керівництві Нацгвардії.

За даними видання, попередньо бійці замкнули офіцерів в кладовках. Під час ходу колона скандувала гасла проти Петра Порошенка.

Перед цим бійці Нацгвардії протягом чотирьох діб вимагали виплатити їм грошове утримання, яке вони тривалий час не отримували. Також нацгвардійці вимагали, щоб їм видали зимову форму та екіпіровку і поводилися з ними "як з людьми, а не з худобою", додає видання.

Солдати мають намір домагатися від президента звільнення командирів військової частини, що допустили такий стан справ.

Офіцери, вибравшись із кладовок, намагалися наздогнати бійців і відмовити їх від походу на Київ, але безуспішно, відзначає джерело видання.

Між тим, командування Національної гвардії офіційно повідомило, що "проводить переговори з групою військовослужбовців строкової служби, які вийшли на акцію протесту в одній з частин під Києвом".

"Військовослужбовці строкової служби, які відслужили відведений термін, вимагають демобілізації. Нині між сторонами триває переговорний процес з метою врегулювання конфліктної ситуації", – йдеться в повідомленні прес-служби Нацгвардії, оприлюдненому 13 жовтня.

Також у прес-службі зазначають, що керівництво Нацгвардії роз'яснює військовослужбовцям позицію держави з приводу відстрочки демобілізації і "наслідки організації даної акції", не уточнивши, про які позиції держави і наслідки йдеться.

У свою чергу журналіст Сергій Андрушко у своєму Твіттері повідомив, що під АП підігнали великі автозаки, а також відправили силовиків.

Як відомо, 13 жовтня Порошенко вніс до Верховної Ради кандидатуру командуючого Національною гвардією Степана Півторака на пост міністра оборони.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News

Усі новини...