До обурених солдатів прийшов заступник голови АП та поранені "айдарівці"

Понеділок, 13 жовтня 2014, 20:52

Заступник голови Адміністрації президента Геннадій Зубко запропонував військовим-протестувальникам за 10 хвилин сісти у автобус та повернутися у військову частину, а далі продовжити переговори.

Про це він сказав військовослужбовціям, які влаштували акцію протесту біля Адміністрації президента.

За словами Зубка, близько 21-ї години на Банкову мають під'їхати автобуси, на яких він пропонує військовослужбовцям повернутися у частину.

"Хлопці, не давайте провокаторам розривати Україну", - зазначив він, підкресливши, що жодного військового від початку конфлікту на Сході не було демобілізовано.

Зубко також запропонував до наступного понеділка вирішити всі проблемні питання обурених, а також нагадав, що бійці перебувають під військовою присягою, яку не мають права порушувати.

До протестувальників також прийшли поранені бійці "Айдару", аби переконати їх припинити акцію. "Там (на Сході) наші брати гинуть, а ви дембелю вимагаєте!", - сказав один з них.

Однак солдати назвали поранених провокаторами.

Протестувальники також не реагують на вигуки "Слава Україні!" та "Україна понад усе", водночас кричать "Один за всех и все за одного", а також "Дембель!".

https://www.youtube.com/watch?v=4VQN3ngi2eg&feature=youtu.be

Як відомо, в понеділок кілька сотень військових Нацгвардії з-під Києва прийшли до Адміністрації президента з вимогою демобілізації. Вони стверджують, що переслужили свій термін на півроку. Схожа акція протесту відбулася і в Харкові.

В інтерв'ю "Громадському ТБ" двоє бійців, які беруть участь в протесті, уточнили, що в зоні АТО вони ще не служили.

Військове командування розглядає питання про демобілізацію військовослужбовців Нацгвардії, які вийшли на акцію.

Раніше президент Петро Порошенко задовольнив рапорт про відставку міністра оборони Валерія Гелетея, який той подав.

У той же час глава держави вніс на розгляд парламенту кандидатуру командувача Нацгвардії Степана Півторака на посаду міністра оборони.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування