Перша премія "УП100. Сила жінок". Встигніть придбати квитки

У ГПУ змінюють текст закону перед самісіньким голосуванням - активісти

Вівторок, 14 жовтня 2014, 09:24

Представники Генпрокуратури вночі та зранку 14 жовтня намагаються змінити текст проекту закону про прокуратуру №3541 перед голосуванням його у Верховній Раді.

Про це заявляють активісти та експерти ініціативи "Реанімаційний пакет реформ" (РПР) на своїй сторінці у Facebook.

"Здійснюється тиск на парламентський комітет, який готував законопроект до засідання Верховної Ради", - йдеться у повідомленні.

За даними активістів, "Генпрокуратура намагається змінити положення про два незалежні від керівництва прокуратури органи прокурорського самоврядування – Раду прокурорів та Кваліфікаційно-дисциплінарну комісія прокурорів".

"Саме ці органи мали би відбирати прокурорів, призначати їх на адміністративні посади та розглядати скарги на незаконні дії прокурорів. Таке самоврядування зовсім не потрібне Генпрокуратурі, адже забирає з їх рук владу, а значить фінансові потоки", - зазначають у ініціативі РПР.

"Скільки триватимуть ці нічні махінації з тексами надважливих для країни законів? Чи здатен президент зупинити наперсточників з Генпрокуратури і прийняти справді демократичний і європейський закон?", - цікавляться там.

Активісти закликають законотворців проголосувати той текст законопроекту, який пройшов громадські обговорення та не вносити до нього узурпаторських правок, повідомили в ініціативі "Українській правді".

Члени Комітету законодавчого забезпечення правоохоронної діяльності, які відстоюють позицію Генпрокуратури: Дмитро Шенцев, Володимир Олійник, Геннадій Васильєв, Артем Пшонка (молодший).

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування