Найбільше старих облич до Ради веде "Батьківщина" та "Народний фронт"

Вівторок, 14 жовтня 2014, 16:21

293 місця із 450 у Раді мають шанс зайняти нові обличчя. При цьому туди може потрапити 131 старе обличчя, зокрема 35 що голосували за диктаторські закони 16 січня.

Такого висновку дійшов Комітет виборців України, проаналізувавши кандидатів у народні депутати.

Як наголошує КВУ, потенційно саме мажоритарні округи можуть привести до нової Верховної Ради найбільше депутатів, що голосували за диктаторські закони 16 січня - 30 з 35, за результатами моделювання.

Якщо розглянути старі обличчя, що балотуються в одномандатних округах, майже половина (47%) голосували за диктаторські закони 16 січня.

До групи фаворитів виборчих перегонів в одномандатних округах, відібраною КВУ, потрапили 82 кандидати, що голосували за диктаторські закони 16 січня, і прагнуть знову здобути мандат. Абсолютна більшість із них (81) балотуються як самовисуванці, і один кандидат – від Блоку Петра Порошенка.

Найбільше нових облич у списках Радикальної партії Ляшка (96% кандидатів без досвіду роботи нардепом) та Громадянська позиція (92%).

Збалансований склад списків в Сильної України (78%) та Блоку Петра Порошенка (64%).

В списках Народного фронту та Батьківщини в парламент йдуть переважно старі обличчя, нових тільки 44% та 38% відповідно.

Найбільше старих облич у "Батьківщині" та "Народному фронті". Інфографіка КВУ 

Чиновники/представники самоврядування займають біля 1/3 виборчих списків Сильної України, Блока Петра Порошенка, Батьківщини та Народного фронту.

Водночас у списках Радикальної партії Ляшка та Громадянської позиції їх тільки 9% і 16% відповідно.

При цьому юристи, топ-менеджери та власники бізнесу займають 1/3 виборчих списків Радикальної партії Ляшка, Громадянської позиції, Сильної України та Блоку Петра Порошенка.

Натомість, у списках Народного фронту та Батьківщини таких кандидатів тільки 8% та 13%.

Серед нових облич списку Народного фронту чверть займають військові, тоді як в інших партіях їх від 2 до 9%.

Найбільше безробітних, пенсіонерів, а також помічників народних депутатів (категорія: кандидати із невизначеним професійним досвідом) в списках Радикальної партії Ляшка (45%) та Сильної України (26%).

 До Ради мають шанси потрапити 293 нових облич. Інфографіка КВУ 

Якщо порівняти якісний склад старих облич в партійних списках, вирізняється список Сильної України, де 77% старих облич – нардепи, що голосували за диктаторські закони 16 січня.

Так само як і в партійних списках, серед фаворитів виборчих перегонів в мажоритарних округах багато нових облич – 70%. 

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування