Влада досі не визначилася, хто керує "Межигір’ям" – ЗМІ

Середа, 15 жовтня 2014, 11:36

Державний орган, якому повинна підпорядковуватися колишня резиденція Віктора Януковича "Межигір’я", досі остаточно не визначений.

Це випливає з матеріалу BBC Україна.

Так, у Генпрокуратурі виданню повідомили, що майно резиденції є речовим доказом у кримінальному провадженні проти Януковича і зберігати цей доказ доручили агрокомбінату "Пуща-Водиця", дочірньому підприємству Мінагрополітики.

Водночас, у цьому відомстві ВВС Україна повідомили, що майно агрокомбінату ніхто не передав.

На запитання, хто управляє резиденцією зараз і в чиєму підпорядкуванні вона перебуває, ні в Кабміні, ні в Міністерстві юстиції ВВС Україна не відповіли.

В уряді запевняють, що всі дії щодо визначення подальшої долі "Межигір'я" будуть здійснюватися під контролем громадськості.

Міністр Кабінету міністрів Остап Семерак нещодавно заявив, що представники громадськості зможуть увійти до наглядової ради держпідприємства, на чий баланс буде передано резиденцію, щоб "контролювати весь процес".

Тим часом управління резиденцією здійснює так звана Громадська рада, яка була створена через два тижні після втечі екс-президента. Втім комендант "Межигір’я" Денис Тарахкотелик відмовився озвучити склад цієї ради, заявивши лише, до неї входять "активісти, представники самооборони і Автомайдану".

Охорону здійснюють представники Нацгвардії та Самооборони.

Наразі в резиденції проживають більше сотні біженців з зони АТО.

Перед входом у "Межигір’я" та на його території здійснюється жвава торгівля їжею та напоями, здаються на прокат велосипеди за 50 грн на годину.

За словами Тарахкотелика, наразі вдалося зібрати 5,6 млн гривень. Ці гроші планують витратити на погашення боргів за комунальні послуги резиденції. В іншому випадку "Межигір’я" залишиться без води та електрики.

Також у громадських активістів є багато планів щодо зимового відпочинку в "Межигір’ї".

"Це місце має приносити людям позитивну енергію і позитивні думки. Скоро ви дізнаєтесь, де живе Дід Мороз і Українська казка", – заявив виданню Тарахкотелик.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News