Штепа саботує слідство - прокуратура

Середа, 15 жовтня 2014, 12:46

Заява нібито адвоката колишнього міського голови Слов'янська Нелі Штепи про її побиття є провокацією і саботажем слідства, заявляють у прокуратурі Харківської області.

Про це у середу повідомляє прес-служба відомства.

Як відомо, у ЗМІ з’явилося інтерв’ю нібито захисника Штепи, в якому правозахисників звинувачували у побитті екс-мера, посилаючись на "переломи деяких частин тіла".

У прокуратурі наголошують, що зазначена громадянка не є офіційним захисником чи адвокатом підозрюваної Штепи.

"До участі у провадженні цей так званий захисник не допущена, а отже, яке відношення ця жінка має до кримінального провадження стосовно Штепи, нам не відомо", - сказано в повідомленні.

Щодо змісту заяви про нібито побиття підозрюваної, то прокуратура Харківської області розглядає такі заяви як провокацію та спробу саботажу слідства.

Таким чином, Штепа та її оточення намагається затягнути процес ознайомлення з матеріалами кримінального провадження та передачі його до суду.

Це вже не перша спроба підозрюваної не допустити судового розгляду кримінального провадження, вказують у прокуратурі.

8 жовтня, під час оголошення остаточної підозри в умовах СІЗО у присутності адвокатів вона відмовилась сама і заборонила захисниками підписувати будь-які документи. У подальшому вона відмовлялася виходити до слідчих із камери.

У прокуратурі наголошують, що на сьогодні офіційних заяв з приводу можливого застосування фізичного впливу до Штепи ані до прокуратури, ані до міліції не надходило.

В той же час, якщо звернення від Штепи все-таки надійдуть, то буде обов’язково проведено медичне обстеження та проведена перевірка усіх доводів підозрюваної, зазначають силовики.

Як відомо, Штепа підозрюється у скоєнні злочинів, передбачених ч. 3 ст. 110 (посягання на територіальну цілісність і недоторканність України, які спричинили загибель людей) і ч. 1 ст. 258-3 (створення терористичної групи чи організації) Кримінального кодексу України.

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування