На кордоні з РФ викопали 80 кілометрів рову. Україна не контролює ще 300 км

Середа, 15 жовтня 2014, 15:07

На ділянці східного регіонального управління Державної прикордонної служби на кордоні з Росією прокопано близько 80 кілометрів протитанкового рову шириною не менше 3 метрів.

Про це на пункті пропуску "Гоптівка" в Харківській області повідомив журналістам заступник начальника Східного регіонального управління Держприкордонслужби Сергій Москаленко, передає УНІАН.

 Фото прес-служби Кабміну

"На ділянці Східного регіонального управління викопано 80 кілометрів цього рову", - зазначив він.

 Фото прес-служби МВС
 Фото прес-служби МВС

За даними Москаленка, на ділянці Харківського прикордонного загону викопано 42 кілометра протитанкового рову.

 У середу облаштування "Стіни" в "Гоптовці" інспектував Яценюк. Фото прес-служби Кабміну

Він зазначив, що значна протяжність протитанкового рову була викопана на території Донецької та Луганської областей, однак зараз ці регіони контролюються сепаратистами.

Москаленко висловив переконання, що протягом року подібний протитанковий рів буде викопано на всій протяжності державного кордону, яка знаходиться в зоні відповідальності Харківського прикордонного загону (315,5 кілометрів).

Яценюку показали, який вигляд матиме  "Стіна"

Заступник начальника управління зазначив, що на всій протяжності державного кордону вже обладнані контрольно-слідові смуги, на ділянках, де немає великого протитанкового рову шириною не менше 3 метрів, є невеликий рів.

Він додав, що російські прикордонники ставляться нейтрально до облаштування лінії державного кордону з українського боку.

В теж час Москаленко заявив, що Державна прикордонна служба України не контролює 298,5 км державного кордону з Російською Федерацією в Донецькій і Луганській областях. "178,5 км протяжності Донецької кордону, 120 км - Луганській під контролем сепаратистів", - сказав Москаленко

Як відомо, в середу спорудження проекту "Стіна" інспектує прем'єр-міністр Арсеній Яценюк.

 Фото прес-служби Кабміну

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...