Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

За два роки прихильників НАТО в Україні побільшало втроє

Четвер, 16 жовтня 2014, 11:31

Більш ніж у 3 рази виросла підтримка вступу України в НАТО за останні два роки.

Про це свідчать дані спільного опитування Фонду "Демініціативи імені Ілька Кучеріва" і КМІСу.

44% опитаних вважають, що вступ до НАТО був би сьогодні найкращим варіантом для України задля гарантування безпеки держави.

Ще 22% населення виступає за позаблоковий статус України, а військовий союз з Росією та іншими країнами СНД підтримують всього 15% громадян.

Традиційно найбільша підтримка вступу до НАТО серед жителів західного і центрального регіонів (78% і 50%), нижча – на півдні та сході країни (24% і 32%).

Відповідаючи на запитання, чому Україні слід вступати до НАТО, найвищу підтримку серед прибічників вступу отримав мотив, що "це дасть Україні гарантування безпеки держави" (92%), 45% прихильників вважає, що це "дасть змогу зміцнити та модернізувати армію", 20% переконані, що "це буде шляхом України до ЄС".

Серед побоювань щодо вступу України в НАТО переважають все ті ж чинники: "НАТО є агресивним імперіалістичним блоком" (40%), "членство в НАТО може втягнути Україну у військові дії Альянсу" (39%) і що "це зіпсує відносини з Росією" (25%).

У порівнянні, показники вересня 2014 року з тими, що були у березні 2012-го, то кількість прихильників вступу до НАТО зросла з 13% до 44%, схильних підтримувати позаблоковий статус, навпаки, скоротилася з 42% до 22%, так само, як і тих, хто підтримує військовий союз з Росією – з 26% до 15%.

Опитування було проведене 12 по 21 вересня 2014 року.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування