Відновлення зруйнованого Донбасу вартує 11 мільярдів - Гройсман

Субота, 18 жовтня 2014, 15:46

За підрахунками уряду, на відновлення зруйнованої інфраструктури Донбасу і на забезпечення первинних потреб переселенців необхідний мінімум становить 11 мільярдів гривень.

Про це в інтерв'ю ZN.UA заявив віце-прем'єр - міністр регіонального розвитку, будівництва і ЖКГ України Володимир Гройсман.

"11 млрд гривень - це первинна цифра, що включає відновлення пошкодженої інфраструктури, реінтеграцію східних областей і зміна якості життя місцевого населення. В цьому плані ми тісно співпрацюємо з ЄС, місією ОБСЄ та Світовим банком", - зазначив він.

За його словами, 11 мільярдів "охоплюють і проблеми тимчасово переміщених осіб - переселенців із зони АТО".

На сьогодні, за офіційними даними, у нас, разом з Кримом, їх майже 417 тис. осіб.

"Кабмін вже прийняв постанову про компенсацію оренди житла для цих людей. Це 884 грн на одну людину, що дозволить хоч якось полегшити фінансовий і моральний стан людей, змушених переживати подібний стресс", - зазначив він.

Також Гройсман додав, що українська влада не може забезпечити фінансування частин Донецької та Луганської областей, які перебувають під контролем бойовиків.

"Наразі ми фізично не можемо фінансувати ці території, окуповані терористами. Тільки після легітимних виборів і складання зброї. І це, погодьтеся, логічно. Хоч і справді жорстко щодо жителів Сходу", - додав він.

За словами Гройсмана, Кабмін приймає оперативні рішення, що стосуються відновлення зруйнованої інфраструктури.

"Ми співпрацюємо з місцевою владою та місцевим бізнесом. На звільнених територіях у нас повністю відновлена соціальна інфраструктура і система ЖКГ. Складна ситуація - тільки в Красноармійську, де є проблеми з водопостачанням. Але вони напряму пов'язані з електропостачанням на тимчасово окупованих територіях. Всі останні місяці співробітники місцевих комунальних підприємств ведуть відновлювальні роботи", - додав він.

"Що стосується житлових багатоповерхових будинків, що зазнали серйозні руйнування, то тривають проектні роботи і підготовка до відновлення", - зауважив віце-прем'єр.

Українська правда 

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News

Усі новини...