Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Президент вірить, що Полторак "врятує" Міноборони

Субота, 18 жовтня 2014, 23:36

У понеділок, 20 жовтня, новий глава Міноборони Степан Полторак доповість президенту України щодо зміни структури та реформи у Міноборони.

Про це в інтерв'ю українським ЗМІ заявив президент Петро Порошенко.

Коментуючи питання, чому у Міноборони так часто змінюються керівництво, президент зазначив: "Українська армія була у дуже складній ситуації - і у квітні, і в травні, і в червні".

"Нам треба було підняти бойовий дух, забезпечити наступальні операції, зламати стратегію нашого противника... До жовтня усі ті завдання були виконані. Після підписання мінського протоколу перед Збройними силами стоять кардинально інші завдання",  - пояснив Порошенко. 

За його словами, необхідно "кардинально змінити роботу усього оборонного відомства  й усіх секторів безпеки".

"Треба на якісно новий рівень підняти координацію Міноборони та Нацгвардії – думаю, генерал Полторак це оптимальна фігура, яка зможе це зробити… Визначити пріоритети – по закупівлях, напрямках використання грошей і ресурсів - визначали командувач АТО і Генштаб. Чітко розділити функції Генштаба та Міноборони, бо зараз існує велике дублювання. Налагодити співпрацю з волонтерами. Визначити співпрацю з нашими  міжнародними партнерами. Забезпечити логістику, яку було зруйновано за останні 20 років", - зазначив Порошенко.

Т акож, за його словами, необхідно забезпечити стратегію розвитку оборонної системи держави, розробку і зміни до Військової доктрини.

"Усі ці питання були обговрені і вже у понеділок (20 жовтня) Полторак мені буде доповідати щодо зміни структури та нормативної документації", - додав Порошенко.

Українська правда 

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування