Харків ухвалив урізану програму оборони, депутатів "стимулювали" шинами і бочками

Четвер, 2 жовтня 2014, 13:59

Позачергова сесія Харківської облради затвердила програму зміцнення територіальної оборони регіону на 2014-2015 роки.

За ухвалення програми проголосували більшість - 84 депутати.

Фракція комуністів була відсутня, передає кореспондент "Укрінформу".

Як зазначив голова ХОДА Ігор Балута, в цій редакції документа "враховані помилки, виявлені під час попереднього розгляду".

Кошти на програму виділять з обласного бюджету. Загальний обсяг фінансування - більше 8 млн грн, причому 7 млн ​​грн виділять цього року.

На ці гроші будуть створені умови для захисту особливо важливих об'єктів у населених пунктах Харківської області та забезпечено загальну безпеку і стабільність регіону.

Так, лише на ремонт бронетехніки за участю харківських підприємств спрямують понад 3 млн грн і ще 4 млн грн - на утримання особового складу.

Як пише ZN.ua, на відміну від початкового проекту, який депутати відмовилися підтримати 25 вересня, в доопрацьованій програмі немає згадок і посилань на неоголошену війну в Донецькій і Луганській областях, реальну загрозу вторгнення на територію області озброєних військових груп і бандформувань з метою проведення операцій зі знищення життєво важливих об'єктів і створення паніки, про диверсійно-розвідувальні групи, які спираються "на поплічників з антиукраїнськи, антидержавно налаштованих громадян".

З програми виключені також пункти, які стосуються військово-патріотичного і фізичного виховання, проектування та облаштування контрольних постів і блокпостів.

Вранці під будівлею обласної ради в Харкові зібралися близько 50 активістів, які вимагали від депутатів ухвалення Програми територіальної оборони Харківської області на період 2014-2015 років.

Жителі принесли під облраду автомобільні покришки і дві металеві бочки, натякаючи, що в разі неприйняття закону депутатів можуть засунути в бочки, повідомляє місцевий сайт 057..

Під Харківську ОДА принесли шини та бочки. Фото з сайту Харкова 057

"Поки що ці бочки виконують роль просто урни для сміття, а потім - подивимося", - повідомив глава інформаційного центру "Правого сектора" Олександр Богатирьов.

Перед Харківською облдержадміністрацією поставили шини та бочки

Вхід до облради охороняли з ранку близько 30 міліціонерів.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування