У Криму створюють пропутінську партію кримських татар

Понеділок, 20 жовтня 2014, 15:55

До кінця року в Криму буде створено громадський рух кримськотатарського народу "Къырым", який має намір діяти у восьми регіонах Росії.

Про це повідомив один з ініціаторів створення "Къырыму" – віце-спікер кримського парламенту, колишній член Меджлісу кримськотатарського народу Ремзі Ільясов на прес-конференції в Сімферополі 20 жовтня, передає "Крим.Реалії".

За його словами, новий рух, створюваний в рамках правового поля Росії, не протиставляє себе Меджлісу і працюватиме з владою Криму та федеральною владою Росії для вирішення проблем кримських татар.

Одна з головних цілей "Къырыму", за його словами – розробка концепції розвитку народу до 2020 року.

"Меджліс кримськотатарського народу загруз безрезультатно в дискусіях, ну, а час нещадний – життя дуже інтенсивно змінюється, приймаються оперативні рішення, які впливають в цілому на життя всіх кримчан і, звичайно, кримських татар. Ще не всі співвітчизники відчувають необхідність цих контактів (із владою – ред.), але ми твердо впевнені в правильності свого вибору. Спільно з владою ми можемо знайти шляхи вирішення проблем кримських татар", – вважає Ільясов.

В цілому, за словами Ільясова, "Къырым" має намір "охопити своєю діяльністю" 10 суб'єктів: Крим, Севастополь, Краснодарський край, Татарстан, Башкортостан, Ростов-на-Дону, Самару, Москву, Московську область і Санкт-Петербург.

Як відомо, наприкінці серпня зі складу Меджлісу були виведені троє членів, які увійшли до складу нової влади анексованого Росією українського півострова Крим. Членство призупинили для Ремзі Ільясова, який ще в травні вступив на пост так званого віце-спікера кримського парламенту, і для обраного в цьому місяці "віце-мера" Сімферополя Тейфука Гафарова.

Також був виключений Заур Смирнов – який, незважаючи на вимогу Меджлісу, так і не залишив посаду голови комітету у справах міжнаціональних відносин і депортованих громадян.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News