"Фенікс": У Міноборони немає грошей, гірше за все – з речовим забезпеченням

Понеділок, 20 жовтня 2014, 16:41

У Міністерства оборони немає грошей, усі виділені ресурси вже розписані, гірше за все – з речовим забезпеченням.

Це констатує помічник міністра оборони з питань речового забезпечення Збройних сил України Юрій Бірюков, відомий як волонтер Фенікс.

"Міфи й легенди про купу грошей у МО, грізні фрази з Кабміну про те, що мільярди не освоєні, ґвалт і крик громадськості про застій і закостеніння – десь є правда, десь ні", - написав він у Facebook.

"І немає грошей, усі виділені ресурси вже розписані. Гірше за все, як і завжди – з речовим забезпеченням", - заявив Бірюков.

"На потреби "речовиків" гроші завжди виділялися за залишковим принципом, і останні 10 років на склади не закладалася ні форма, ні взуття. Спальники? Що це? Як-як, ка-ре-ма-ти? Почекайте, запишу. Тактичні черевики? Балістичні окуляри? Ооо…", - зазначає він.

За словами помічника міністра, "усе це міняється на ходу", але "зима прийшла, уже, а ми, як завжди, буксуємо".

"Від сьогодні у Службі тилу й озброєнь уже працюють дві групи волонтерів (спасибі генерал-лейтенанту Хижому й полковнику Гуслякову), уже приймаються рішення. Скорочено шлях на узгодження, отримано добро від міністра. Але зима вже", - пише Бірюков.

За його словами, у Міноборони його бісять ті, хто нічого не робить.

"Бісять навіть не ті, хто намагається як і раніше щось урвати, при цьому роблячи частину корисної роботи. Таких ми потім вичислимо, виженемо, посадимо. Бісять ті, хто робить вигляд. І фіг під нього підкопаєшся. А у випадку небезпеки - одразу на лікарняний. У нас такий гуманний КЗпП, за ним не можна звільнити на лікарняному. Так і живуть собі – від санаторію й до санаторію", - обурився Бірюков.

Він також оприлюднив номер рахунка, на який охочі можуть переказати гроші на потреби військовослужбовців.

Як відомо, Бірюков був радником президента, а з початку жовтня є помічником міністра оборони з питань речового забезпечення ЗСУ.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування