Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

В Одесі бойовики і спецслужби Росії готували теракти – СБУ

Понеділок, 20 жовтня 2014, 17:13

16 жовтня в Одеській області СБУ знешкодила екстремістську групу, яка мала вчинити низку терористичних актів та організувати акції протесту з метою дестабілізації ситуації в регіоні.

Як повідомляє прес-служба відомства, підозрювані планували зробити це за завданнями спецслужб Росії.

Всі фото: СБУ 

Було затримано чотирьох місцевих мешканців – членів т.зв. організації "Куликове поле". Троє з них відомі на прізвиська "Ліс", "Таліб" та "Інтелігент".

СБУ встановила, що наприкінці серпня ватажок групи – "Таліб", під час поїздки до Москви отримав завдання від так званого "Координаційного центру "Новая Русь" створити в Одесі злочинну групу, яка мала організовувати масові антиукраїнські акції з дискредитації органів влади та правоохоронних структур.

Відповідні інструкції, за даними відомства, "Таліб" отримував через зв’язкового з Придністров’я – офіцер спецслужби Росії призначав йому зустрічі у м. Бєлгород.

 

Спецслужбіст організував усім членам групи військове тренування у таборі в Криму –навчання мінувально-саперній справі, тактиці ведення бою в умовах міста. Після підготовки вони мали повернутися до Одеси і за обумовлену плату розгорнути диверсійну роботу.

 

Під час обшуків у помешканнях затриманих Служба безпеки вилучила пістолети, боєприпаси до них, вибухові пакети, холодну зброю, прилади дистанційного управління для вибухових пристроїв, топографічні карти місцевості та спеціальну військову літературу.

Тривають оперативно-слідчі дії.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...