"Шахтар" Ахметова - усім сторонам конфлікту: "Припиніть знищувати наше місто"

Вівторок, 21 жовтня 2014, 15:36

Футбольний клуб "Шахтар" Ріната Ахметова висловлює протест усім сторонам конфлікту на Донбасі – і бойовикам, і українським військовим – через обстріли Донецька.

Як говориться в заяві ФК "Шахтар", стадіон "Донбас Арена" суттєво постраждав 20 жовтня в ході обстрілу Донецька, який триває вже не першу добу.

"Основний удар припав на західну частину стадіону, яка виходить на вулицю Челюскінців. У результаті деформовано й зруйновано металеві конструкції споруди, розбито скло вітрин, пошкоджено комунікації", - йдеться в заяві клубу.

"Особливо цинічного забарвлення цій події надає навіть не той факт, що удар по "Донбас Арені", як, втім, і всьому нашому місту, завдається під час так званого перемир'я. Річ у тім, що 20 жовтня перший день на домашньому стадіоні "Шахтаря" видавалася допомога в рамках проекту Гуманітарного штабу Ріната Ахметова "Допоможемо дітям!", - уточнює ФК.

Клуб пояснює, що "намагається підтримати мам і їхніх дітей", про що повідомляв на своєму сайті.

"Харчування, предмети гігієни почали видавати саме на західному вході "Арени", куди й припав удар. Дивом ніхто серйозно не постраждав!", - говориться в заяві.

"У зв'язку з цим інцидентом, а також із тим, що напруга у регіоні не слабшає, а ще більше нагнітається з кожним днем, ФК "Шахтар" висловлює рішучий протест усім сторонам конфлікту. Знищення міст і мирного населення – страшний злочин, за який усі винні обов'язково зазначають покарання", - заявляє ФК.  

ФК "Шахтар" закликає всіх до реального виконання умов перемир'я.

"Ми вимагаємо від усіх учасників протистояння відмовитися від ескалації напруги і приступити до мирних переговорів. Припиніть знищувати наше місто! Люди й історія вам цього не пробачать", - заявляє футбольн6ый клуб олігарха Ахметова.

Як відомо, бої в Донецьку, який захопили і контролюють бойовики, тривають уже не один місяць.

20 жовтня о 12:10 в Донецьку прогримів потужний вибух - у районі Донецького казенного заводу хімічних виробів.

Лідери бойовиків звинуватили українські війська в обстрілі Донецька.

Керівник прес-центру АТО Владислав Селезньов запевнив, що військові до цього вибуху не причетні.

"Будь-які повідомлення щодо використання українськими військовими ракетного комплексу Точка-У для обстрілу Донецька є такими, що не відповідають дійсності та спрямовані на дискредитацію сил АТО. Відео, яке використовується як доказ того, що українські військові нанесли ракетний удар, з’явилось у мережі Інтернет ще 4 місяці тому", - повідомив прес-центр АТО.

21 жовтня в РНБО заявили, що вибух на заводі у Донецьку стався через спробу бойовиків налагодити там виробництво вибухівки.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування