Держдума РФ ухвалила законопроект про заборону "фашистської символіки"

Вівторок, 21 жовтня 2014, 18:48

Держдума ухвалила в другому читанні законопроект, що забороняє пропаганду або публічне демонстрування символіки організацій, які співпрацювали з фашистами, а також тих, хто не визнає вирок Нюрнберзького трибуналу.

Як повідомляють РИА Новости, документ вводить штрафи за пропаганду і збут такої символіки до 50 тисяч рублів.

Поправки розширюють коло організацій, за пропаганду і публічне демонстрування атрибутики та символіки яких встановлена ​​адміністративна відповідальність.

Перелік цих організацій доповнюється організаціями, що співробітничали з фашистськими організаціями і рухами і співпрацюють з міжнародними або іноземними організаціями або їх представниками, які заперечують вирок Нюрнберзького Трибуналу, а також вироки національних, військових чи окупаційних трибуналів, заснованих на вироку Нюрнберзького Трибуналу або винесеними в період Другої світової війни.

За пропаганду і публічне демонстрування атрибутики та символіки громадян пропонується карати адміністративним штрафом у розмірі від 1 тисячі до 2 тисяч рублів або заарештовувати на термін до п'ятнадцяти діб; посадових осіб пропонується штрафувати на суму від 1 тисячі до 4 тисяч рублів, а юридичних осіб - від 10 до 50 тисяч рублів.

Максимальне покарання за виготовлення або збут в цілях пропаганди або придбання з метою збуту або пропаганди - від 20 до 100 тисяч рублів.

"Наша задача - стати центром міжнародного антифашистського руху, який сьогодні повинен дати потужну відсіч тим силам реваншизму, неонацизму і радикального націоналізму, які піднімають голову не лише в Україні", - заявив один з авторів законопроекту, віце-спікер Держдуми Сергій Железняк.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News