Турчинов: Питання голосування бійців АТО можуть вирішити ЦВК і Міноборони

Вівторок, 21 жовтня 2014, 20:48

ЦВК спільно з Міноборони може знайти спосіб забезпечити можливість проголосувати на майбутніх позачергових парламентських виборах бійцям, що перебувають у зоні проведення АТО.

У цьому переконаний голова Верховної Ради Олександр Турчинов.

"Я думаю, що за бажання ЦВК разом керівництвом військового відомства може знайти формат, як це зробити. Тобто, треба просто виявити бажання", - сказав він в інтерв'ю "ТСН".

"Величезна кількість військових захищає країну за межами військових частин. І це питання треба було врегулювати законодавчо", - додав Турчинов.

Коментуючи побоювання, що надання можливості голосувати військовослужбовцям, що перебувають у зоні АТО, може бути використане для маніпуляцій та використання адмінресурсу, він заявив: "На фронті ті люди, маніпулювати якими неможливо".

Турчинов також назвав ці аргументи принизливими та брехливими.

Як відомо, Верховна Рада не змогла внести зміни до виборчих законів, які б дозволили учасникам антитерористичної операції проголосувати на парламентських виборах 26 жовтня.

Радник президента Юрій Луценко вважає, що парламент міг би "виправитися" на позачерговому засіданні.

Президент Петро Порошенко доручив керівникам військових відомств зібрати заяви солдатів і внести їх до реєстру виборців на запланованих на 26 жовтня виборах до Верховної Ради. 

За його словами, до реєстру вже внесено 10 тис. бійців, що перебувають у зоні проведення антитерористичної операції на сході України, та загалом 25 тис. солдатів.

Інтерфакс-Україна

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування