Окупаційна влада Криму обіцяє повернути кредити українським банкам

Середа, 22 жовтня 2014, 11:36

Лідер окупаційної влади Сергій Аксьонов заявляє, що кредити українським банкам доведеться віддати.

Про це повідомляє Крим.Реалії.

За його словами, повертати кредити українським банкам, які після "референдуму" закрили свої філії на півострові, все-таки доведеться, але без нарахування пені й штрафів за прострочення виплат.

Він додав, що, оскільки ще не сформований механізм повернення позикових коштів, кримчанам не варто поспішати з погашенням боргів. Аксьонов також запевнив, що продажу боргів кримських позичальників російським банкам не буде.

"Жодного перепродажу боргів не буде. Агентство зі страхування вкладів моніторить ситуацію із вкладами юридичних осіб, та із кредитними зобов'язаннями. Ми тільки зараз зводимо дані в частині надання інформації, оскільки більшість українських банків забрали свої реєстри й відмовилися співпрацювати з Агентством зі страхуванню вкладів", – сказав він.

Після анексії Криму українські банки припинили роботу на півострові.

Виплачувати вклади кримчанам, які були клієнтами українських банків, узявся створений на півострові російський Фонд захисту вкладників. 

16 березня 2014 року на території Криму й міста Севастополя пройшов так званий референдум про статус півострова, за результатами якого Росія включила Крим до свого складу. Ні Україна, ні Європейський союз, ні США не визнали це голосування й вважають, що Крим Росія анексувала.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування