Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Україна просить ОБСЄ контролювати кордон з Росією, бо їдуть бойовики

Середа, 22 жовтня 2014, 14:08

Росія продовжує надавати бойовикам зброю та надсилати бойовиків, тому Україна просить ОБСЄ  розширити свою присутність на кордоні.

Про це повідомив речник РНБО Андрій Лисенко.

"За даними розвідки, тривають поставки живої сили, озброєння та боєприпасів з Росії через ділянки кордону, які контролюються терористами", - сказав він.

"У зв'язку з цим Україна наполягає на розширенні присутності ОБСЄ по всій протяжності кордону з РФ на територіях, що не підконтрольні українській владі", - наголосив Лисенко.

Йдеться про пункти пропуску "Волошино", "Новошахтинськ", "Куйбишево-Маринівка (укр.)", "Куйбишево-Дякове (укр.)", "Матвєєв Курган", "Весело-Вознесенська", "Гуково-Червона Могила", "Донецьк-Краснодарський (укр.)", "Донецьк-Північний (укр.)" "Успенська", "Олексієво-Тузлівка", "Нижній Швирьов", "Йелан", "Можаєвка", "Титовка", "Шияни", "Авілово-Федорівка", "Шрамко".

Крім того, Україна вітає факт направлення двох перших безпілотників для потреб Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ у Донецькій області після трьох місяців зволікань. До кінця жовтня кількість спостерігачів ОБСЄ у зоні АТО має зрости до 150 осіб.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування