Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

В США не виключають можливість зняття санкцій з Росії

Середа, 22 жовтня 2014, 17:15

Американський держсекретар Джон Керрі заявив, що США допускають можливість скасування обмежувальних заходів відносно РФ в тому випадку, якщо вона буде виконувати свої домовленості з Україною.

Про це він сказав в Берліні на спільній прес-конференції зі своїм колегою з ФРН Франк-Вальтером Штайнмайєром, повідомляє російський "Інтерфакс", посилаючись на агентство ЕФЕ.

"Ми сподіваємося, що санкції можуть бути зняті", - сказав Керрі.

Американський держсекретар також зазначив, що Вашингтон не зацікавлений у конфлікті з Москвою.

В свою чергу Штайнмайєр вважає, що Євросоюзу необхідно вже зараз визначити критерії можливого зняття обмежувальних заходів проти Росії.

Про це він заявив в середу в інтерв'ю німецькій газеті "Цайт", передає російський "Інтерфакс".

"Навіть якщо зараз ще не прийшов час для відміни (санкцій проти Росії), ми повинні замислитися над нашими кроками в цьому напрямку в майбутньому", - сказав міністр.

Як відзначає видання, на думку Штайнмайєра, необхідне виконання трьох умов для скасування санкцій проти Росії.

"По-перше, звільнення сторонами буферної зони і відмова від використання важкого озброєння. По-друге, ефективна охорона кордону (між Росією і Україною). По-третє, необхідне проведення регіональних запланованих на грудень виборів в областях, контрольованих сепаратистами", - підкреслив глава МЗС Німеччини.

За словами Штайнмайєра, Німеччина підняла питання про подальшу долю обмежувальних заходів проти РФ на минулому засіданні Ради ЄС.

Між тим, як повідомлялося раніше, на засіданні Ради ЄС у Люксембурзі міністри закордонних справ країн союзу не обговорювали питання про подальшу долю санкцій, давши своїм дипломатам тиждень часу на оцінку становища.

"Інтерфакс-Україна"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування