Перша премія "УП100. Сила жінок". Встигніть придбати квитки

Генпрокуратура розслідує репресії ДАІшників проти Автомайдану

Середа, 22 жовтня 2014, 18:28

Генпрокуратура розслідує репресії проти активістів "Автомайдану", 7 працівникам ДАІ підготовлено повідомлення про підозру, справи щодо двох інспекторів скеровані до суду.

Про це йдеться у повідомленні Генпрокуратури.

Протягом лютого-березня 2014 року до органів прокуратури надійшли чисельні звернення громадян щодо складання та видачі працівниками ДАІ завідома неправдивих офіційних документів (рапортів та протоколів про адміністративне порушення) щодо водіїв – учасників акцій протесту.

За результатами їх розгляду в ЄРДР зареєстровано 135 кримінальних проваджень.

За словами Генпрокурора Віталія Яреми, досудове слідство в цих кримінальних провадженнях триває, а після зустрічі з активістами "Автомайдану", 8 жовтня 2014 року, перебуває на його особистому контролі.

Ярема також повідомив, що особи всіх інспекторів ДАІ встановлені, і два обвинувальних акти стосовно тих інспекторів, які загалом скали 14 незаконних протоколів про порушення правил дорожнього руху, вже скеровано до суду. 

В ході розслідування слідчими прокуратури Київської області підготовлено повідомлення про підозру ще 5 працівникам ДАІ, які загалом склали 72 незаконні рапорти про начебто порушення правил дорожнього руху учасниками протестних акцій і найближчим часом обвинувальні акти у цих справах також будуть направлені до суду.

Аналогічне повідомлення підготовлено слідчими прокуратури міста Києва стосовно ще двох інспекторів, які склали 3 рапорти.

Генпрокурор запевнив, що розслідування по всім іншим епізодам триває. Здійснюється допит свідків, потерпілих, працівників міліції, відібрано зразки почерків працівників автоінспекції, призначено необхідні почеркознавчі експертизи тощо.

Керівник Генпрокуратури також наголосив, що одночасно слідчими перевіряється інформація, надана представниками ГО "Автодозор" та "Автомайдан" щодо можливої причетності до вчинених злочинів суддів, які виносили рішення про притягнення активістів "Автомайдану" до адміністративної відповідальності.

"Переконаний, що найближчим часом ми спільними зусиллями вирішимо ці питання, і винні особи будуть притягнуті до кримінальної відповідальності", - наголосив він.

Як відомо, репресії почалися після того, як активісти "Автомайдану" і просто люди приїхали до Межигіря наприкінці грудня. Довжина колони машин складала не менше 10 км. Після цього власникам машин почали приносити фіктивні рапорти, на підставі яких намагалися складати протоколи та через суди вилучати права.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...