Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Турчинов назвав піаром підготовку "БПП" проекту коаліційної угоди

Середа, 22 жовтня 2014, 21:05

Голова Верховної Ради, кандидат в депутати від партії "Народний Фронт" Олександр Турчинов вважає політичним піаром підготовку партією "Блок Петра Порошенка" проекту коаліційної угоди.

Про це він сказав в ефірі "24 каналу".

"Ви знаєте, я думаю, що це більше вимога політичного піару, тому що реально говорити про коаліційну угоду можна буде тільки тоді, коли Центральна виборча комісія оголосить результати виборів", - відповів він на запитання журналіста про те, чи проводяться якісь консультації між політсилами щодо анонсованого президентом проекту коаліційної угоди.

Спікер парламенту пояснив, що поки неможливо точно передбачити, які саме партії пройдуть до Ради 8 скликання і підкреслив, що результати соціологічних досліджень свідчать про те, що кілька політичних сил балансують на межі 5% прохідного бар'єру.

На думку Турчинова, партіям, які пройшли до парламенту, за попередніми результатами ЦВК, слід було б провести відповідні консультації і протягом тижня підписати коаліційну угоду.

Він підкреслив, що часу на переговори про формування коаліції в майбутньому парламенті не буде.

"Найбільш реалістично, щоб ми продовжили працювати, тільки переформатувавши сам склад Кабміну", - підкреслив спікер.

За його словами, у парламенту не буде на формування коаліції "ані місяця, ані двох".

Він вважає, що нова Рада цілком могла б перепідписати попередню коаліційну угоду, і після затвердження нового складу Кабінету Міністрів працювати за планом, визначеним в угоді.

Як відомо, у вересні прем'єр-міністр, глава політичної ради "Народного Фронту" Арсеній Яценюк заявив, що вважає за доцільне підписання коаліційної угоди перед позачерговими виборами Ради.

Позачергові парламентські вибори відбудуться 26 жовтня.

Українські новини, Інтерфакс-Україна

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування