Тарута про своє звільнення: я був незручний

Четвер, 23 жовтня 2014, 10:43

Колишній губернатор Донецької області Сергій Тарута вважає причиною свого відсторонення через постійну критики дій уряду та президента.

Про це він сказав в інтерв'ю Hubs.

"Звичайно, я був незручний. Спочатку, як тільки мене призначили, я говорив про те, що кордон буде не тільки з Росією, але і з Києвом, через нерозуміння Донбасу. Тому я критикував постійно, правда, часто не виносячи на публіку", - заявив він.

За його словами, президент Петро Порошенко приймав багато рішень сам, не враховуючи думку жителів Донбасу і самого Тарути.

"А тепер ми дізнаємося, що приймаються абсолютно невідомі нам рішення ... А я дізнавався про них, як усі – з преси. Як я можу на це реагувати?" – сказав він.

Серед таких рішень екс-губернатор назвав закон про окуповані території і мінські домовленості.

Також Тарута заявив, що Порошенко заборонив вести йому мирні переговори і зайнявся ними сам.

Екс-губернатора також обурює, що уряд не займався Донбасом.

"Найстрашніше, що в уряді не було того, хто курирував промисловість. Не було віце-прем'єра з промисловості і енергетики. І військові планували свої всі дії, не враховуючи інтереси містоутворюючих підприємств, техногенних підприємств, інфраструктури. І мені, як промисловцеві, це було незрозуміло, дико", – сказав він.

Також Тарута стверджує, що Кабмін відмовився допомагати переміщеним і тим, хто залишився жити на окупованій території. Від останніх, за його словами, вимагалося спершу прогнати бойовиків і вивісити в містах українські прапори.

"Це створює ще більшу кількість тих, хто ненавидить Україну", – впевнений екс-губернатор.

Він також заявив, що для припинення війни на Донбасі потрібно лише закриття кордону з Росією.

"Головне зусилля нашого і російського президента – забезпечити закриття кордону. Решта проблем ми зможемо дуже швидко вирішити самостійно", – вважає він.

Водночас Тарута запевнив, що не шкодує про роботу на посту губернатора.

"Ні про що не шкодую, тому що, якби не було нашої команди, то і більшої частини Донбасу вже не було. В тому числі і Маріуполь був би зайнятий бойовиками і терористами", – сказав він.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News