Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Аваков назвав найбільших порушників на виборах

Четвер, 23 жовтня 2014, 14:18

Інтенсивність порушень на виборах у Верховну Раду в останні дні підвищилася, лідирують за кількістю порушень самовисуванці.

Про це заявив глава МВС Арсен Аваков на селекторній нараді в Кабміні, повідомляє "ЛІГАБізнесІнформ".

Аваков нагадав, що набув чинності новий закон про відповідальність за порушення виборчого законодавства.

"Тепер, щоб ні для кого не було несподіванки, якщо хтось бере участь у процесі підкупу по обидва боки – або продає голоси, або купує, то його чекає кримінальна відповідальність. Від декількох тисяч штрафу, до 8 років в'язниці", - наголосив міністр.

За словами Авакова, МВС інтенсивно фіксує випадки підкупу виборців, порушено сотні кримінальних справ.

"Інтенсивність порушень у міру наближення до голосування зростає. На сьогодні порушено 227 кримінальних проваджень за низкою статей. У режимі онлайн ми ведемо моніторинг і цю інформацію відкриваємо. Працює інтерактивна мапа відповідних порушень", - розповів він.

Аваков додав, що найбільше фактів порушень зафіксовано в Києві, Одеській, Київській, Чернігівській і Харківській областях.

"Учасниками цих порушень, на превеликий жаль, є всі політичні партії", - сказав він.

"Найбільша частина порушень представлена з боку так званих самовисуванців, більшість із яких - представники колишньої влади, які тепер намагаються йти на вибори зі старими методами", - заявив глава МВС.

"Але тут ви знайдете і тих, хто називає себе партіями демократичного спектру, і провладні партії. Тут серед порушників – і "Батьківщина", Блок Петра Порошенка й Народний фронт, Партія Ляшка й низка інших партій", - резюмував голова МВС.

Аваков також презентував діаграму, на якій відображено кількість порушень та їх процентне співвідношення в загальному масиві даних, повідомляє МВС.

Порушення під час підготовки до парламентських виборів-2014. Діаграма з сайту МВС

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...