ЦВК оголосила попередження кандидату Зубрію за непрямий підкуп виборців

Четвер, 23 жовтня 2014, 22:54

Центральна виборча комісія оголосила попередження кандидату в народні депутати Дмитру Зубрію (округ №37, Кривий Ріг) за непрямий підкуп виборців.

Як повідомляє прес-служба ЦВК, таке рішення комісія ухвалила на засіданні в четвер, розглянувши скаргу кандидата в цьому ж окрузі Сергія Литвиненка.

Литвиненко просив ЦВК оголосити Зубрію попередження на підставі встановленого судовим рішенням, яке набрало законної сили, факту непрямого підкупу виборців з боку іншої особи в інтересах зазначеного кандидата.

"Розглянувши скаргу, додані до неї матеріали, а також пояснення суб'єкта оскарження з доданими матеріалами, комісія задовольнила зазначену скаргу, оголосивши кандидату в народні депутати України Дмитру Зубрію попередження за порушення встановлених законом обмежень щодо проведення передвиборної агітації, які полягають в непрямому підкупі виборців", - йдеться в повідомленні.

Зубрій, висунутий кандидатом в народні депутати ВО "Батьківщина", є начальником відділу збуту фермерського господарства "Овен".

Литвиненко, який є членом ВО "Свобода", але балотується як самовисуванець, займає посаду головного інженера ТОВ "Рантьє".

Водночас, згідно з інформацією міністра внутрішніх справ Арсенія Авакова з початку нинішньої виборчої кампанії станом на 11:00 четверга в Україні зареєстровано 1327 заяв та повідомлень про вчинення правопорушень, пов'язаних з виборчим процесом.

На їх підставі відкрито 227 кримінальних проваджень.

Інтерфакс-Україна

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування