ЄС не визнаватиме виборів у "ДНР" та "ЛНР"

П'ятниця, 24 жовтня 2014, 11:31

Європейський Союз не має наміру визнавати результати призначених бойовиками "ДНР" та "ЛНР" на початок листопада виборів.

Про це йдеться у заяві учасників саміту ЄС, ухваленій ввечері у четвер, 23 жовтня, учасниками саміту ЄС у Брюсселі, передає Deutsche welle.

Заплановане проросійськими сепаратистами голосування у Донецькій і Луганській областях "суперечить букві і духу" підписаних в Мінську у вересні 2014 року мирних домовленостей, цитує агенція Reuters заяву.

Учасники брюссельської зустрічі голів держав і урядів привітали призначені на 26 жовтня вибори до Верховної Ради України.

Крім того, у тексті документа міститься адресований Росії заклик більш активно брати участь у стабілізації ситуації в Україні, зокрема, домогтися того, щоб сепаратисти дотримувалися режиму припинення вогню.

У рамках мінських домовленостей сепаратисти зобов’язалися проводити вибори тільки відповідно до законодавства України.

Однак тепер вони перешкоджають проведенню виборів до Ради і вирішили провести 2 листопада власне голосування, яке визначить "депутатів" самовільно створених місцевих "парламентів" і глав так званих Донецької і Луганської "народних республік".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...