Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Путін і Меркель хочуть зустріч контактної групи. У "ДНР" підтримують

П'ятниця, 24 жовтня 2014, 13:06

Президент РФ Володимир Путін і канцлер Німеччини Ангела Меркель вважають за доцільне провести найближчим часом чергову зустріч контактної групи по Україні.

У цьому вони зійшлися в телефонній розмові, яка відбулася з ініціативи німецької сторони, повідомляє прес-служба Кремля.

У розвиток переговорів, які відбулися 16-17 жовтня в Мілані, лідери Росії та ФРН обговорили ситуацію на Донбасі.

"Президент Росії акцентував увагу на необхідності деескалації обстановки в Донецькій і Луганської областях, насамперед шляхом реального припинення вогню, забезпечення безпеки вздовж лінії розмежування протиборчих сторін і надання термінової гуманітарної допомоги", - повідомляє Кремль.

Путін і Меркель відзначили доцільність проведення найближчим часом чергової зустрічі контактної групи по Україні, а також важливість домовитися щодо газової тематики.

"Висловлено сподівання, що запланований на 29 жовтня в Брюсселі черговий раунд тристоронніх консультацій між представниками Росії, України і Європейського союзу буде результативним", - сказано в повідомленні.

У свою чергу, так званий "перший віце-прем'єр ДНР" Андрій Пургін заявив російському "Інтерфаксу", що керівництво самопроголошеної "Донецької народної республіки" готове сісти за стіл переговорів у форматі контактної групи в Мінську.

"Якщо буде ініціатива третьої сторони, то хоч завтра готові сісти за стіл консультацій у форматі контактної групи в Мінську. Однак найбільш ефективним було б таке спілкування після виборів як у нас, так і в Україні", - сказав він.

Пургін заявив, що в умовах передвиборної кампанії, яка проводиться на території України, вести діалог складно.

"Зараз напередодні виборів у Верховну Раду України багато заяв робиться на емоціях, багато так званого "коричневого" вигару для того, щоб залучити якнайбільше виборців на свою сторону. Звісно, краще вести діалог після того, як вибори завершаться, а ще краще – навіть за якийсь час після цього, як усі устаканиться", - сказав він.

"У свою чергу й у нас пройдуть наші вибори (2 листопада – ред.), і буде можливість вести розмову з протилежною стороною, уже отримавши мандат від виборців", - заявив Пургін.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування