Богатирьова і Кº організували підпільні лабораторії по фальсифікату - СБУ

П'ятниця, 24 жовтня 2014, 13:17

Попереднє керівництво Міністерства охорони здоров'я України причетне до організації підпільного виробництва фальсифікованих ліків в країні.

Про це під час брифінгу в Києві в п'ятницю заявив глава Служби безпеки України Валентин Наливайченко, передає Інтерфакс-Україна.

"СБУ має відношення до розслідування масштабних зловживань та корупції в Міністерстві охорони здоров'я при попередньому уряді.

Ми маємо відношення до того, що нарешті припинено діяльність і ліквідовані підпільні лабораторії, які цинічно діяли навіть в підвалах держустанов МОЗ та виробляли фальсифіковані, фактично з крохмалю, таблетки і ліки, які потім реалізовувалися в Україні для наших громадян, для наших пенсіонерів", - повідомив він.

Наливайченко зазначив, що в розслідуванні кримінальної справи, в тому числі щодо колишніх високопоставлених посадових осіб МОЗ, бере участь і СБУ під керівництвом Генпрокуратури.

"Ми вважаємо, що доказова база, яка нами зібрана, дає чіткі підстави вважати, що попереднє керівництво МОЗ точно знало про це і є співорганізатором такої діяльності", - підкреслив він.

Як повідомлялося, Генпрокуратура України оголосила в розшук колишнього віце-прем'єра - міністра охорони здоров'я України Раїсу Богатирьову, яка фігурує в кримінальному провадженні за фактом розтрати та заволодіння коштами держбюджету в особливо великих розмірах.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування